NIEUWSBRIEF

NL
 

NIEUWSBRIEF

26 september 2019, editie 3, voor bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers van Moeraseik.

Nog heerlijk genieten van het mooie weer in de nazomer. Langzaam gaan we richting de herfst en ook dat is weer een mooi jaargetijde. Iedereen is uitgerust na een heerlijke zomerperiode met heel veel zon en warme dagen. Natuurlijk staat er in Moeraseik weer van alles te gebeuren en hebben we leuke dingen gedaan. Volop nieuws dus in deze nieuwsbrief. Veel leesplezier!

Annelieke Seuntjens, locatiecoördinator


Gasterij Aan Taafel
In de zomermaanden hebben we een paar extra gratis activiteiten georganiseerd in de Gasterij. Eén daarvan was een optreden van Dubbel Trubbel op 22 augustus.

En voor de eerste keer een echt muziekoptreden in de muziekwijk, op het grasveld bij het Muziekplantsoen. In samenwerking met De Point Wood Big Band, de Wijkraad Helmond Noord en het Jongerenwerk van de LEV-groep organiseerden we Band in de Tent. ’s Middags een programma met jongeren en ouderen en vanaf 18.00 uur het optreden van de band.
Ook buurtbewoners kwamen luisteren op deze warme dag. En vanaf de woonkamer of het balkon hebben veel mensen mee kunnen genieten.


Creatief aan Taafel
Wat een gezelligheid op maandagochtend in de gasterij! Joke Meerwijk en Marij van Bree organiseren een hobbyclub op deze ochtend.
Er is nog volop gelegenheid om mee te doen dus loop een keer binnen. Gewoon een kopje koffie drinken voor de gezelligheid is ook prima!


Efteling 5 september, Moeraseikdag!
En dan natuurlijk ons bezoek aan de Efteling op 5 september. Met 52 personen hebben we dit park bezocht. Rond kwart voor 10 vertrokken we richting Kaatsheuvel. Samen dronken we een kopje koffie en liepen we door het sprookjesbos. Een buitje regen mocht de pret niet drukken want we waren voorbereid met kleurige poncho’s in onze rugzakjes. Dankzij heel veel hulp van sponsoren en inzet van medewerkers en vrijwilligers hebben we een erg geslaagde dag gehad.

Tussen de middag een lekker broodje in de zon en daarna ging iedereen z’n eigen weg. Veel attracties werden bezocht en ook de achtbanen waren in trek!

Jammer dat we rond half 6 weer naar Helmond moesten vertrekken. Hier wachtte de frietkraam voor een frites met snack. Moe en voldaan sloten we deze zeer geslaagde dag af. Er is nog dagenlang nagepraat over dit fantastische uitstapje. Voor alle foto's klik hier.


Thema avonden
In de nieuwsbrief van juli hebben we een korte terugkoppeling gegeven van de twee thema-avonden die in juni zijn georganiseerd. En we zouden op een aantal dingen terugkomen. Dat doen we in deze nieuwsbrief.

1. Diverse bewoners en familieleden hebben aangegeven dat ze mee willen helpen als er iets georganiseerd wordt. Conny van Lankveld, activiteitenbegeleidster, gaat hen benaderen. Maar u kunt natuurlijk ook zelf contact met haar leggen. Ze is bereikbaar via conny.van.lankveld@zorgboog.nl of tel.nr. 06-827997868,
2. Bewoners weten niet altijd wat te doen als het brandalarm gaat. De BHV-ers komen dan in actie. Op 8 oktober wordt een middag georganiseerd in de gasterij. De wijkagent en iemand van de brandweer komen informatie geven.
3. Diverse wensen zijn uitgesproken over aanpassingen in de (mooie) appartementen. Dit gaat b.v. om een nieuwe keuken, een bad, automatisch te openen voordeur, extra ruimte voor de scootmobiel, sensoren op de electrische deuren in de galerij etc. Hiervan is afgesproken dat we als Zorgboog hierin niet gaan investeren. Natuurlijk begrijpen we de extra wensen. Daarom kunt u dit individueel kenbaar maken aan Annelieke Seuntjens. De Zorgboog gaat wel op termijn in alle Zorgbooglocaties de personenalarmering vervangen, dus ook voor Moeraseik.
4. Contactpersonen willen graag digitaal de nieuwsbrief ontvangen. Dit is inmiddels ingeregeld.
5. Het aanbod van eten en drinken en de uitstraling van de gasterij wordt als zeer positief ervaren. Bewoners die de warme maaltijd in het appartement gebruiken zijn minder tevreden over de kwaliteit. Dit heeft meerdere redenen (o.a. het opwarmingsproces en het aanbod van de leverancier). We proberen dit met kleine dingen te verbeteren. De beste optie is dat u gebruik maakt van een heerlijke maaltijd in de gasterij!


Whats-App groep voor bewoners

Bewoners van Moeraseik hebben het initiatief genomen om een Whatsapp groep op te richten. Wat mooi dat zij dit zelf gaan doen en zo onderling elkaar hun (hulp)vragen kunnen stellen. Een goed voorbeeld hoe we samen werken aan een fijne woonomgeving, onze community. Er is een affiche bij iedereen in de brievenbus gedaan. Dus heeft u interesse stuur dan een appje naar Leo van der Heyden 06-57733019 (bewoner appartement 30).


Activiteiten komende maand
In oktober hebben we weer een aantal mooie activiteiten op het programma staan. Op 17 oktober om 19.30 uur een gratis optreden van de LollyPops in de gasterij.

Op 21 en 22 oktober de Moeraseik-bioscoop. Leo van der Heyden maakt heel veel foto’s van en over de Moeraseik. Dus hij wil deze graag aan iedereen laten zien.

En op vrijdag 25 oktober organiseren we voor de eerste keer een familiediner. Samen met een kok van Holland Food Service maken we een sfeervolle avond met heerlijk eten. Er heeft zich al een aantal mensen aangemeld dus wees er snel bij want vol is vol….


Heeft u vragen of opmerkingen dan hoor ik het graag, u kunt mij mailen of bellen middels onderstaande links. Ik ben 4 dagen in de week aanwezig dus loop gerust een keer bij mij binnen op de derde etage.

Annelieke Seuntjens